Pogledajte 9 nagrađenih fotki dronova sa Dronestagrama

Od 5000 sudionika teškim odabirom odlučeno je da ovih 9 fotkica dronova osvaja prestižne nagrada. Ne zna se koja je fotka bolja! Presudite sami.

Svijet je upoznao fotografije dronova prije nekoliko godina, a od tada do danas upotrebaljavaju se gotovo svugdje – od običnih fotki pejzaža, preko vjenčanja pa sve do sportskih prijenosa. I sve imaju jedno zajedničko – ostavljaju nas sve otvorenih usta i riječima WOW.

Dronestagram je društvena mreža koja se širi poput samih dronova i ljubitelji ovih tehnikalija mogu objavljivati svoje fotkice i snimke. Nedavno je održano drugo natjecanje za najbolju fotografiju dronova. Od 5000 prijavljenih, skupina stručnjaka poput Kena Geigera, fotografa National Geographica i osvajača Pulitzerove nagrade za fotografiju, i Jean-Pierrea Vrignauda, urednik francuskog National Georgraphica i Dronestagrama odabrali su devet najboljih fotografa i fotografija.

Ricardo Matiello uslikao je fotografiju “Iznad magle” na kojoj je katedrala Maringe u Brazilu. Fotografija je osvojila prvo mjesto u kategoriji mjesta i najpopularnije fotografije.
1st-Prize-Category-Places-Above-the-mist-Maring-Paran-Brazil-by-Ricardo-Matiello

Drugo mjesto u kategoriji mjesta osvoji je Wanaiifilms „Mont-Saint-Michele“ koji je zabilježio plimu u okolici Mont Saint-Michele (Planina Svetog Mihovila), otočke zajednice u Normandiji.

2nd-Prize-Category-Places-Mont-Saint-Michel-Normandie-France-by-Jeremie-Eloy

Slika korisnika Andres@andresa.com prikazuje geometrijska polja tulipana između Sassenheima i Voorhouta u Nizozemskoj, a fotka je osvojila treće mjesto u kategoriji mjesta.
3rd-Prize-Category-Places-Tulip-fileds-by-Anders@andersa.com

Prvo mjesto u kategoriji prirode osvojio je Tahitiflyshoot, koji je fotografirao ronioce u društvu morskih pasa u blizini Mo’orea otoka Francuske Polinezije. Fotografiju je nazvao „Ronjenje s morskim psima“.

1st-Prize-Category-Nature-French-Polynesia-by-Tahitiflyshoot

Drugo mjesto osvojio je Kdilliard sa fotkom „La Jolla“, koji je zabilježio trenutak za vrijeme godišnjeg La Jolla Pier-To-Cove manifestacije u San Diegu.

2nd-Prize-Category-Nature-La-Jolla-by-kdilliard

Fotografija Marama Photo Videa uhvatila je ispijanje Hinanoa, piva s Tahitija, dovoljno za “samo” treće mjesto.
Lost-island-Tahaa-French-Polynesia-by-Marama-photo-Video

Druga najpopularnija fotka je IceFireov „Plovidv noću“, bugarskog grada za kojeg se smatra da je jedan od najstarijih naseljenih gradova Europe.

2nd-Prize-Popular-Prize-Plovidv-Bulgaria-by-Svetlin-Marinov-low-res

Fotografija Wootsora “Glorieto Rodolfo Sanchez Taboada, Mazatlan, Sinaloa, Mexico” osvojila je treće mjesto u kategoriji najpopularnije fotografije.

3rd-Prize-Popular-Prize-by-Alejandro-Ochoa
Prvo mjesto u kategoriji dronies osvojila je fotografija FlyoverMediaCya koja prikazuje karneval u Limassolu u Cipru na kojem se okupljaju ljudi obučeni u Walda.

where-is-wally

Komentiraj

Fun

Pogledajte 9 nagrađenih fotki dronova sa Dronestagrama

vrijeme čitanja: 1 min
0