Hrvati u prosjeku imaju 7,5 seksualnih partnera

Ljubavna igra sretnog para

Otkriveno je tko se i kada prvi odlučuje za seksualni odnos, brak te koliko u prosjeku muškarci u svijetu imaju partnerica. Provjerite kako stojite u odnosu na prosjek.

U novom istraživanju koje je napravila platforma posvećena muškom zdravlju Manual otkriveno je koliko muškarci na cijelom svijetu u prosjeku imaju seksualnih partnera.

U istraživanju su sudjelovali muškarci iz 35 zemalja. Na vrhu ljestvice su Turci sa 14,5 seksualnih partnera koje imaju tijekom života, slijede Australci sa 13,3, Novozelanđani sa 13,2, a Hrvati su 25. na listi sa 7,5 seksualnih partnera. Posljednji na listi su Indijci sa 3, a iznad njih Kinezi sa 3,1 ljubavnih partnera u životu.

„Dok se pokazalo da ljudi u nekim zemljama imaju više seksualnih partnera od drugih, važno je ne uspoređivati se s ovim brojkama. Uvijek treba prakticirati siguran, sporazumni seks, a broj seksualnih partnera nije u korelaciji s razinom zadovoljstva muškarca svojim seksualnim životom“, naglasio je dr. Earim Chaudry iz Manuala.

Istraživanje 2022

Prema istraživanju koje se malo detaljnije pozabavilo tematikom pa su tako istraživali kada muškarci prvi put ulaze u romantične odnose. Tako su dobiveni rezultati da Hrvati u prve seksualne odnose u prosjeku stupaju sa 17,3 godina te su na devetom mjestu ljestvice, a najmlađi su Islanđani koji nevinost gube u prosjeku sa 15,6 godina, zatim su tu Danci sa 16,1 i Šveđani sa 16,2 godine, dok se za brak čuvaju Malezijci koji čekaju u prosjeku do 23. godine kada prvi put stupaju u seksualni odnos.

Dodatno istraživanje je imalo zaključke da Indijci stupaju u brak sa 26 godina, dok su Hrvati na listi 15. i ulaze u bračnu luku sa 31,1 godinom u prosjeku. Posljednji na toj listi su Australci koji se odlučuju za najvažniji korak u životu sa 39,3 godine.

Istraživanje 2022

Komentiraj

Hrvati u prosjeku imaju 7,5 seksualnih partnera

vrijeme čitanja: 1 min
0