Top 10 romantičnih filmova svih vremena

Napravili smo top listu najromantičnijih filmova svih vremena i poredali ih od 1 do 10. Stavili smo i trailere da se odlučite što ćete prvo pogledati.

Svaka od nas gledala je hrpu filmova i plakala na scene kada se nešto negativno dogodi ili kada se par poljubi na kraju filma i sve ispadne kako smo se nadale. Dolazak princa na bijelom konju je bajka, ali bajka koju ćemo uvijek rado pogledati opet i opet.

Sve smo romantičarke u duši i želimo da svijet bude lijepo mjesto u kojem nema zla niti prevara. Želimo to više nego išta i uživamo ušuškati se u dekicu sa dragom nam osobom, speći kokice i uživati u tih dva sata idile.

Zato smo napravili top listu najromantičnijih filmova svih vremena koje jednostavno morate pogledati. Zavaljajte se na kauč u dekicu i kokice i pogledajte sve od ovih filmova.

1. The Notebook / Bilježnica (2004.)
James Garner čita ljubavnu priču jednoj gospođi u staračkom domu iz bilježnice. Priču o mladom i siromašnom muškarcu, Ryanu Goslingu, koji se zaljubio u bogatu djevojku, Rachel McAdams. Uskoro se zbog društvenih razlika raziđu, ali sudbina ih ponovno spoji.

2. Love Actually / Zapravo ljubav (2003.)
Možda i jedan od najgledanijih romantični filmova ovog stoljeća. Film je prepun poznatih glumaca (Keira Knightley, Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson, Martin Freeman, Bill Nighy), a govori o četiri ljubavne priče i ne znate koja je romantičnija od koje.

3. P.S. I Love You / P.S. Volim te (2007.)
Mlada udovica, Hilary Swank, shvati da joj je njen pokojni suprug, Gerard Butler, ostavio 10 poruka kako bi joj olakšao život bez njega. Svaka poruka završava sa P.S. I Love You (P.S. Volim te)

4. Definitely, Maybe / Koja je ona prava? (2008.)
Ryan Reynolds je politički savjetnik koji pokušava objasniti svojoj 11-godišnjoj kćeri, Abigail Spencer, kako je upoznao svoju suprugu te usput objašnjava svoje prethodne veze i kako je došlo do razvoda. Kćer u filmu otkriva tko je njegova prava ljubav i njena majka.

5. Pretty Woman / Zgodna žena (1990.)
Poslovni čovjek kojeg igra Richard Gere treba pratnju za društveni događaj i angažira damu noći da mu pomogne. S vremenom se par zaljubljuje.

6. You’ve Got Mail / Imaš poštu (1998.) Imaš poštu
Dvoje poslovnih rivala mrzi se iz dubine duše, ali nemaju ni najmanju ideju da se dopisuju preko interneta, preko e-maila. Tom Hanks i Meg Ryan super su odglumili nakon još jednog romantičnog klasika Sleepless in Seattle iz 1993. godine.

7. Breakfast at Tiffany’s / Doručak kod Tiffanyja (1961.)
Romantična komedija sa Audrey Hepburn u ulozi života. Obavezno pogledajte!

8. 10 Things I Hate About You / 10 razloga zašto te mrzim (1999.)
Novi klinac, Joseph Gordon-Levitt, u školi mora pronaći nekoga za izaći sa sestrom njegove cure kako bi on mogao izaći sa svojom djevojkom. Julia Styles igra zločestu sestru, a Heath Ledger glumi frajera u školi koji će na kraju ipak rastopiti led oko srca hladne sestre.

9. Dear John / Dragi Johne (2010.)
Romantična drama o vojniku, Channing Tatum, koji se tijekom dopusta zaljubi u konzervativnu studenticu, Amanda Seyfried.

10. Message in a Bottle / Poruka u boci (1999.)
Robin Wright pronađe tragično ljubavno pismo u boci na plaži i odlučna je pronaći osobu koja ju je napisala. Nailazi na Kevina Costnera koji se pokušava pomiriti sa prošlošću i krenuti u bolje sutra.

Izvan konkurencije:
Titanic / Titanik (1997.)
Nismo ga uvrstili u Top 10 zbog jednog jedinog razloga – Najromantičniji poljupci u filmovima!

Komentiraj

Top 10 romantičnih filmova svih vremena

vrijeme čitanja: 3 min
0