Platonski poljupci kao pozdrav

Prijateljski poljubac u lice se koristi kod pozdravljanja malo boljih prijatelja, a poljubac u ruku se koristio u Srednjem vijeku i bio je znak poštovanja.

Imate dvije vrste poljupca. Romantični ili neromantični poljubac. Kod romantičnog poljupca ljubite se usnama i želite to činiti što češće, dok kod prijateljskog poljupca date ili primate poljubac u lice ili ruku, a vrlo rijetko u usta.

Poljubac u lice
Vaše namjere moraju biti jasne. Ne želite davati nadu osobi koju ljubite, već se zapravo pozdravljate. Poljubac u lice je poput rukovanja ili bilo kakvog pozdrava i malo je prisnije od mahanja ili rukovanja, ali ima vrlo sličan učinak.

Kada dajete poljubac okrenite glavu prema licu i ciljajte sredinu obraza. Ne želite biti kratki i zahvatiti usta ili predugački i krenuti prema uhu koje je također erogena zona. Ako ne želite poljubiti nekoga tj. dodirnuti kožu možete poljubiti zrak. To je također prihvatljiv pozdrav. Dodirnite se obrazima i neka se čuje cmok u zrak. To možete ponoviti i na drugom obrazu.

Poljubac u lice ne traje dugo. Sve više od kratkog dodira je previše i sugerira na nešto više od platonskog poljupca i prisnijeg pozdrava.

Poljubac iz poštovanja
Naklonite se ili kleknite prije nego date poljubac u ruku. Nježno primite ruku osobe kojoj iskazujete poštovanje. Nikada ne ljubite ruku jer se to nije nikada radilo zbog higijenskih razloga, te dok krećete usnama prema ruci gledajte u oči osobu kojoj iskazujete poštovanje. Za vrijeme poljupca ostajete naklonjeni. Odmaknite se polako od osobe gledajući je u oči.

Srednji vijek je obilovao ovim načinom iskazivanja poštovanja, dok je danas to iznimno rijetko.

Prijateljski poljubac u usta
Ovaj prijateljski poljubac dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država gdje roditelji tako ljube svoju djecu i prijatelje. Napućite usne i držite ih stisnute. Takav poljubac obično prati i zvučni dio. Time dajete do znanja da neće biti nikakve intime. Platonski poljubac je poput rukovanja.

Komentar

Komentiraj

Platonski poljupci kao pozdrav

vrijeme čitanja: 1 min
1