Ideali ženske ljepote kroz povijest

Pogledajte kakva su ženska tijela žarila i palila prije 3000 godina i iz civilizacije u civilizaciju i kojim se idealima mlade dame danas klanjaju.

Tijelo čovjeka se mijenja iz godine u godinu. Svi težimo što zdravijem i savršenijem tijelu kako bismo bili zadovoljni sami sobom. To nije nimalo lako, pogotovo s godinama te zahtijeva pravilnu prehranu, vježbanje i odricanja.

VIDEO Ideali muške ljepote kroz 100 godina

Trendovi ljudskog tijela mijenjaju se i žene teže tim idealima ne razmišljajući o zdravlju. U doba Egipćana žena je trebala biti pogrbljena, visokog struka i uskih ramena, a u doba drevnih Grka i renesanse to su bile punije žene. Dvadesete godine prošlog stoljeća žene su izgledale kao dječaci i ravnih prsa, dok se u zlatno doba Hollywooda tražila punija žena oblika pješčanog sata sa oblinama za kojima su se svi okretali i odlazili u kina. Prije 30-ak godina, doba supermodela, žene su težile atletskoj građi, a danas se traži lijepa figura, ravan trbuh i obline koje će zaustaviti promet. Žene se sve češće odlučuju na plastične operacije kako bi uspjele dostići te „nevjerojatne“ ideale koji su se danas nametnuli pod norme kojima teže svi.

Koji oblik tijela je vama seksi i kojem težite?

Komentiraj

Fun

Ideali ženske ljepote kroz povijest

vrijeme čitanja: 1 min
0