Znanstveno dokazane stvari koje produžuju vezu

Komunikacija, povjerenje i seks stvari su koje svaku vezu čine prekrasnom, ali istraživanja su dokazala da i druge stvari znatno utječu na vezu parova.

Biti u vezi sa osobom koju volite više od sebe i ostati zauvijek zajedno nije lako. Iako znate da komunikacija, povjerenje i seks održavaju plamen veze rasplamsanim ipak se morate potruditi da ostanete zajedno.

Dugogodišnja istraživanja su pokazala da slijedeće stvari čine vezu/brak sretnom dugo godina.

Online upoznavanje
Parovi koji se upoznaju preko društvenih mreža ostat će duže u vezi te će imati znatno manji broj razvoda od parova koji se upoznaju klasičnim putem. Jedan od glavnih razloga je bolja komunikacija i ne zaljubljivanje samo zbog fizičkog izgleda.

Ovisnost o društvenim mrežama
Ovisnici o Facebooku i ostalim društvenim mrežama koji provode svoje dane uz mobitele, tablete i kompjutere imaju 32% više šanse da se raziđu od svojih boljih polovica.

Gledanje filmova zajedno
Parovi koji provode vrijeme gledajući filmove i serije zajedno ostaju duže zajedno. Muškarac i žena će nakon filma pričati o tome što su gledali i njihove šanse za razlazom se smanjuju za pola.

Tijekom svađe govorite MI
Prema istraživanju parovi koji za vrijeme svađe govore u množini ostat će duže zajedno. Takav način karakterizira se kao željom za ostankom zajedno, a ukoliko govorite u jednini (ja, ti, on, ona) tada partner dobiva predodžbu da se želite razdvojiti i dovodi do nezadovoljstva.

Provođenje vremena zajedno
Zaljubljeni parovi koji rade stvari zajedno će i uživati više zajedno. Pronađite nešto što veseli oboje i uživajte. No, nemojte govoriti da volite gledati nogometnu utakmicu s njim ako to zaista ne želite raditi jer to ima kontra efekt. I nemojte tjerati partnera da radi nešto što ne voli jer će to još više zamrziti, a samim time i vaš odnos neće ići u smjeru kojem želite.

Kuhanje je idealan način provođenja vremena zajedno

Kuhanje je idealan način provođenja vremena zajedno

Postavljanje partnera na pijedestal
Ako stalno uzdižete partnera i smatrate da je nepogrešiv tada radite veliku pogrešku. Svi imamo mane i ako znamo koje su možemo poraditi na njima. Recite mu/joj za neke stvari koje vas smetaju, ali na lijep i uviđavan način.

Jeftinije vjenčanje
Možda želite veliko vjenčanje koje ste planirali od malena i na koje ćete pozvati sve svoje prijatelje i rodbinu, ali istraživanje je potvrdilo da zaljubljeni parovi koji imaju skromnije vjenčanje duže traju. Potvrđeno je da se parovi koji potroše više od 130 000 kuna za svoje vjenčanje razvode 3,5 puta više nego parovi koji na svoj dan iz snova potroše do 70 000 kuna.

Komentar

Komentiraj

Znanstveno dokazane stvari koje produžuju vezu

vrijeme čitanja: 2 min
1