Zašto muškarci ne znaju slušati žene?

Muškarci jednostavno ne slušaju zato što ih ne zanima! Kratko i jasno. Ako se priča o sportu, autima, ženama ili seksu tada je pažnja na sugovorniku.

Istraživanje je dokazalo da se prosječni muškarac može koncentrirati koliko god poželi dok ga ta tema zanima. Nažalost, istraživanje je također pokazalo da je to točno samo dok priča sa muškim prijateljima o sportu, automobilima, „komadima“ ili seksu. Dok jači spol razgovara sa nježnijim spolom pažnja slušanja opada na 6 minuta, a ako pričaju sa osobom s kojom su duže od godinu dana u vezi tada brojka pada ispod 2 minute!

Kada malo razmislite 6 minuta je jako puno vremena i ako netko ne može ispričati priču ili što god želi u tom periodu tada vjerojatno nije niti važno. Izmjerite si 6 minuta i provjerite koliko ste zapamtili. To su skoro dvije pjesme. Ne, nemojte sada to raditi! Već nakon što pročitate tekst do kraja 😀

Muškarci jednostavno ne slušaju zato što ih ne zanima. Kratko i jasno. Koliko god to grubo i grdo zvuči to je istina!

Nemojte misliti da su bešćutni, iako pomalo jesu, ali sve ljude na svijetu ne zanimaju iste stvari. Prvo i osnovno kada pričate nešto i ako želite da netko nešto zapamti tema ga mora zanimati. Tako da se mora raditi o osobi koju poznaje i tada postaje sve dvaput zanimljivije.

Muškarci znaju da se u svakom razgovoru sa ženom tijekom priče sve može okrenuti i on će nagrabusiti. Svi muškarci su barem jednom (puno više nego jednom) doživjeli da za vrijeme razgovora o nepoznatoj prijateljici ili kolegici upravo oni budu napadnuti i krivi za nešto o čemu zapravo niti nemaju pojma što se događa. Strah je još jedan razlog zašto ne slušaju kako trebaju.

Najsigurniji način kada znate da ne slušaju je da im nešto pričate dok gledaju sport (nogomet na televiziji). Ako želite priznati nešto što bi moglo imati negativnih posljedica za vas recite mu to za vrijeme neke tekme. Drugi dobar scenarij za priznavanje je za vrijeme seksa. U ta dva slučaju muškarci gotovo i da ne slušaju što im govorite (čast izuzecima naravno).

Komentar

Komentiraj

Zašto muškarci ne znaju slušati žene?

vrijeme čitanja: 1 min
1