Što napraviti ako partner misli da varate

Zapitajte se što je moglo uzrokovati nestanak povjerenja između vas i voljene osobe i pokrenuti priču o nevjeri. Pokušajte razgovorom pronaći rješenje.

Najgora stvar za vezu je da vas netko pogrešno optuži da varate. Niste krivi, ali traže vas da se opravdate. To može biti iznimno frustrirajuće, naporno i uzrujavajuće. Opravdano je da se ljutite, ali morate se nositi s pogrešnom optužbom osobe do koje vam je stalo. Znači poštenje je poljuljano ili nestalo zauvijek. Vjerojatno ne postoji niti razlog zašto bi netko mislio da ste prevarili osobu do koje vam je stalo, a ta ista osoba smatra nešto najgore što može o vama. Grozna situacija. Ne želimo to nikome, ali evo par stvari koje možete napraviti da ispravite situaciju.

Nemojte se previše ljutiti
Ljubomora je emocija koja nas sve zahvaća i prirodno je da osoba koja vas voli bude ljubomorna. Taj osjećaj nesigurnosti u vezi je ponekad sladak i dobar. Naravno, sve u granicama normale. Ako se osjećate kao da vas netko stalno provjerava ili optužuje za nešto što ne radite tada nije problem u vama, već u drugoj strani.

Povrijeđeni ste
Kada vas se optuži za ovaj grozan čin, recite da to nije istina i da vas to vrijeđa. Recite što osjećate i razgovarajte. Probajte doći do problema i rješenja. Pitajte zašto misli da ste ga/ju prevarili.

Otkrijte izvor
Ponekad se zna dogoditi da osoba reagira nakon razgovora s nekim i tada počinje ispitivanje. Može biti da je netko u prošlosti imao loše mišljenje o vama ili nešto slično i kroz razgovor se jednostavno sve to zakompliciralo. Otkrijte tko ili što je izvor problema i probajte riješiti problem. Ako se to i dogodilo objasnite situaciju i pokušajte ga/ju uvjeriti da se to neće dogoditi vama dvoje.

Preispitajte svoju vezu
Ponekad je takva optužba u vezi samo pokušaj manipulacije. Možda samo želi da se prestanete razgovarati i družiti sa svojim muškim prijateljima. Možda pokušava prebaciti lopticu svoje krivice na vas. U svakom slučaju to nije dobro za vašu vezu.

Kraj veze
Ne možete natjerati ljude da se zaljube u vas. Ako smatrate da ste učinili sve što je u vašoj moći da imate povjerenja jedno u drugo i da se volite, a on/ona to ne osjeća tada je možda bolje da se raziđete. Ne želite da vas netko stalno kontrolira i iscrpljuje psihički jer je ta osoba nezadovoljna. Ako smatrate da je veze postala naporna tada je možda najbolje da je okončate.

Komentari

Komentiraj

Što napraviti ako partner misli da varate

vrijeme čitanja: 2 min
2