Queen ima pjesmu koja najviše podiže raspoloženje

Matematičkom formulom dobili smo pjesmu koja ljude podiže na noge gdje god se pušta. Poslušajte kojih je to 10 pjesama odabrano matematikom.

Britanska rock grupa Queen je 1978. godine napisala pjesmu „Don’t Stop Me Now“ od koje svima odmah podigne raspoloženje, tvrdi nizozemski neuroznanstvenik dr. Jacob Joli.

TOP 10 pjesama koje podižu raspoloženje
Pjesme posljednjih 50 godina koje nas uveseljavaju

Znanstvenik je svoje istraživanje temeljio na tri osnovna kriterija: pozitivnim riječima, ritmu od 150 BPM-a i nota u visokom tonalitetu.

„Takva glazba podsvjesno pokreće valove energije”, rekao je dr. Jolij koji je za potrebe svog istraživanja čak razvio i matematičku formulu. U formuli L su riječi, BPM je beats per minute, a K ključ u kojem su napisane.

matematicka-formula-pjesme

Don’t Stop Me Now“ napisao je legendarni Freddie Mercury, a pjesma je objavljena na albumu grupe Queen, čiji je pokojni Freddie Mercury bio pjevač i frontman. Pjesma je izašla kao singl 1979. godine, a pruža stilski trademark rock grupe Queen – višeglasne vokale refrena. Zanimljivo je da nikada nije bila broj 1 na UK top listama (9. pozicija je najbolje mjesto koje je dosegla), a u SAD-u je bila još lošija sa 86. mjestom.

Na drugom mjestu ljestvice pjesama koje najviše podižu raspoloženja je hit švedske grupe ABBADancing Queen“, na trećem mjestu je američka senzacija Los Angelesa i The Beach Boysi sa hitom „Good Vibrations“, a treći je „Uptown Girl“ još jedne američke legende Billyja Joela.

abba

Istraživanje se temeljilo na izboru 126 hitova koji su obilježili posljednjih 50 godina.

Koja pjesma vama najviše podiže raspoloženje?

Sljedeća stranica

Komentar

Komentiraj

Queen ima pjesmu koja najviše podiže raspoloženje

vrijeme čitanja: 2 min
1