Kako odabrati idealni vibrator?

Kupnja vibratora je vrlo delikatna odluka, a današnja ponuda je veća nego ikada. Pravo pitanje je kakav podražaj želimo?

U današnje vrijeme, kada je vibrator postao sve češći u našim domovima, njihova je ponuda veća no ikad i kupnja idealnog može biti zbunjujuće iskustvo. Kako među svim tim modernim spravicama prepoznati onog koji će biti baš za nas i kako uopće znati što tražimo?

Kakvu stimulaciju želimo?

Prvo pitanje kod odabira vibratora koje si trebamo postaviti jest – kakav podražaj želimo. Želimo li dominantno vanjsku stimulaciju klitorisa, što je većini žena najpoželjnije? Želimo li vibrator koristiti za penetraciju? Ili možda želimo najbolje iz oba svijeta?

Stimulaciji klitorisa namijenjeni su mali (bullet) vibratori i specijalizirani stimulatori klitorisa. Oni su manjih dimenzija (u pravilu dužine ispod 10 cm), ponekad u obliku ruža za usne ili sličnog “nevinog” suputnika u torbici. Također, bullet vibratori i stimulatori klitorisa su mnogo diskretniji – ne podsjećaju na određene dijelove tijela, manji su i nenametljivi.

Vibratori namijenjeni penetraciji su oni koji nam najčešće padnu na pamet kada zamislimo vibrator – nešto su većih dimenzija, mogu biti iznimno realistični ili posve stilizirani, do granice da djeluju kao pravo malo umjetničko djelo. Istovremenoj stimulaciji klitorisa i penetraciji služe tzv. rabbit vibratori, koji izgledaju poput uobičajenih vibratora, ali s dodanim manjim nastavkom za klitoris. Jedni i drugi dolaze s više brzina, često su i vodootporni za ljubiteljice relaksacije užitka u kadi i pod tušem. Kvalitetniji modeli uz više brzina imaju i različite pulsacije i ritmizirane uzorke koji pružaju fenomenalan osjećaj.

Na kraju, tu su i vibratori za parove – neobičnog oblika koji podsjeća na slovo C, oni se koriste tijekom seksa. Jedan krak umetnut je u vaginu a drugi izvana stimulira klitoris, dok u vibracijama uživaju oba partnera.

Pazite na materijale

Kako je riječ o proizvodima koji dolaze u kontakt s ljudskom sluznicom, nešto više opreza pridodajte odabiru materijala od kojeg je vibrator napravljen. Najbolji materijal za tu namjenu je silikon zbog svojih iznimnih svojstava – moguće ga je u potpunosti dezinficirati, nije porozan ne sadrži nikakve štetne sastojke, hipoalergenski je, bez mirisa i okusa i baršunasto gladak na dodir. Drugi materijali koji su posve sigurni su ABS plastika (česta za bullet vibratore), TPR i TPE plastika, staklo… Izbjegavajte tzv. jelly materijale jer sadrže aktivne sastojke štetne za tijelo, ftalate.

Na kraju…

Kupnja vibratora je vrlo delikatna odluka – stoga proučite modele dostupne na tržištu, usporedite cijene, proučite različite funkcije i mogućnosti i pružite si užitak koji zaslužujete.

Komentari

Komentiraj

Kako odabrati idealni vibrator?

vrijeme čitanja: 2 min
2