Najbolji filmski poljupci

Vrlo težak zadatak je bio pred nama, ali nekako smo uspjeli svesti listu na 10 filmova. Toliko parova, romantike, poljubaca… Recite nam koji je vama najbolji poljubac na filmu.

Sigurno ste se pitali koji je poljubac najbolji na filmu. Izbor je ogroman. Toliko filmova, toliko parova i toliko romantike na filmu da je gotovo nemoguće odabrati najbolji poljubac u povijesti filmske industrije.

Izbor je zaista bio težak, a na portalu Ljubav.info odabrali smo 10 najboljih od najboljih. Svoj izbor ostavite pod komentarima.

Titanic / Titanik (1997.)
Leonardo DiCaprio i Kate Winslet! Iako je prekrasni Leo umalo odbio ulogu i u jednom intervjuu rekao da je ljubiti se s Kate poput ljubiti se s članom obitelji, a redatelj James Cameron za ulogu Rose želio je mladu damu tipa Audrey Hepburn, ipak je ovo najbolji poljubac na filmu. Kemija koju ovo dvoje glumaca ima i radnja cijelog filma jednostavno su wow! Leo i Kate su za nas prvi na listi i točka.

Spider-Man (2002.)
Poljubac naopačke po kiši. Ostajemo bez daha. Seksi. Skroz seksi. Toby Maguire spašava svoju simpatiju Kirsten Dunst (Mary Jane) koja mu skida masku i ljubi se dok kiša pljušti. Nakon snimanja Tobey je rekao da mu je nos bio pun kapi kiše, a kada je Kirsten skinula masku nije više mogao disati. Sve u svemu romantična scena koju ćemo pamtiti po jednom od najboljih poljubaca svih vremena.

The Notebook / Bilježnica (2004.)
Po nama najromantičnijih film svih vremena i jedan od najboljih poljubaca na filmu. Rachel McAdams i Ryan Gosling! Čestitamo 😀

Twilight / Sumrak (2008.)
Milijuni žena ostalo je u nevjerici i šoku kada su shvatile da neće osvojiti Edwarda Cullena. Čak i fanovi Jacoba moraju priznati da je to bio romantični poljubac koji je umalo zaustavio vrijeme. Bella i Edward ljubav su koja će trajati vječno.

Ghost / Duh (1990.)
Demi Moore glumi ženu čiji je muž ubijen. Duh Patricka Swayzea i njegova ljubav prema Demi je toliko jaka da se u jednom trenutku Demi i Patrick poljube. Kraj filma koji će vas ostaviti plačući od sreće.

Nama se ipak više sviđa scena po kojoj se film proslavio. Kada Demi radi vazu, a Patrick iza nje pomaže. Senzualna scena koja je obilježila prekrasno doba.

Gone with the Wind / Zameo ih vjetar (1939.)
Film koji će se svi malo stariji ljubitelji filmova sjetiti sa suzom u oku. Poljubac koji je zaludio svijet u to doba i o kojem se pričalo ne danima ili mjesecima, već desetljećima. Vivien Leigh i Clark Gable ostat će zapisani u povijest.

Pretty Woman / Zgodna žena (1990.)
Svi znate priču, zar ne? E pa… Na početku filma Julia Roberts kaže Richardu Gereu da se ne ljubi u usta. Zato kada se poljubac dogodi je nešto što znači mnogo više od samog poljupca.

Dirty Dancing / Prljavi ples (1987.)
Pravi ženski film. Pomalo smo ljubomorni kada se spanđaju Baby i Jonny Castle, ali i napeta scena udvaranja uz ples i sjajnu glazbu. Jennifer Gray i Patrick Swayze (druga naša nominacija) u ulogama života. Ok, za Jen je to definitivno uloga života 😉

Rome + Juliet / Romeo i Julija (1996.)
Ponovno Leo DiCaprio, ali ovoga puta sa Claire Danes. Romeo i Julija. Znate cijelu priču koju je William Shakespeare napisao, ali u filmu se radi u jednom vrlo zanimljivom vremenu. Pogledajte i poslušajte prekrasnu pjesmu.

Lady and the Tramp / Dama i Skitnica (1955.)
Kod ovakvih izbora da smo odabrali bilo koji film iz Disney radionice ne bismo pogriješili. Zanimljivo je da je ovo animirani film iz 1955. godine i metafore koje se nalaze u ovom crtiću su sjajne. Dama je koker španijel iz visokog društva, a Skitnica je dobroćudni i druželjubivi mješanac. Poljubac nakon goleme porcije špageta postala je dio povijesti koju mnogi tinejdžeri pokušavaju kopirati na svojim izlascima.

Komentiraj

Najbolji filmski poljupci

vrijeme čitanja: 3 min
0