10 stvari koje niste znali o filmu Pedeset nijanse sive

Erotska priča mlade Anastasije te šarmantnog i bogatog Christiana zaludila je svijet. Otkrit ćemo vam 10 stvari koje možda još niste saznali.

Jedan od najočekivanijih filmova godine je sigurno Pedeset nijansi sive, film snimljen prema istoimenoj trilogiji britanske autorice Erike Mitchell poznatije pod imenom E. L. James. Film u kina stiže dva dana prije Valentinovog tj. 12. veljače 2015. godine.

Sexy Disney princeze u scenama iz filma Pedeset nijansi sive

Bestseller Pedeset nijansi sive je prevedena na 52 jezika i prodana u više od 100 milijuna primjeraka te je postala jedna od najprodavanijih i najbrže prodavanih serijala knjiga u povijesti. Glavni razlog ovih sjajnih podataka je erotska priča između mlade i neiskusne Anastasie Steele te mladog i zgodnog poslovnog mogula Christiana Greya. U knjizi dominiraju scene seksualnih radnji poput dominacije, vezanja, sadizma…

Evo nekoliko zanimljivih podataka koje možda dosad niste saznali:

1. Angelina Jolie, jedna od najseksi žena gotovo 20 godina, odbila je ponudu da režira film.

2. Trailer filma Pedeset nijansi sive postao je najgledaniji foršpan 2014. godine.

3. Svaki član filmske glumačke postave naučio je svoj tekst u pet dana.

4. Zahvaljujući knjizi i filmu prodaja užadi je znatno porasla u svijetu. Da, zbog scena vezivanja! Porasla je i prodaja seksualnih igračaka i pomagala.

5. Pjesma Sexy od Black Eyed Peasa je soundtrack za knjigu, a pomoglo je autorici E.L. James da napiše vruće scene u trilogiji.

6. Autorica E.L. James je priznala da je knjige napisala tijekom svoje krize srednjih godina.

7. Oprah Winfrey je vjerojatno najveći fan knjige 50 nijansi sive. Možda je upravo zbog nje knjiga postala i tako planetarno popularna. Preporuka najveće TV voditeljice svih vremena je zlatna vrijedna.

8. Alexander Skarsgård, Patrick J. Adams i Luke Bracey bili su glavni izbor za ulogu Christiana Greyja prije nego je uloga pripala Jamie Dornanu.

9. Dakota Johnon, koja glumi nevinu Anastasiju Steele, je kćer glumice i svojedobno seks bombe Melanie Griffith te glumca i seks simbola Dona Johnsona.

10. Glavni glumci filma ne žele da njihovi roditelji gledaju film jer im je neugodno zbog scena seksa iako je rečeno da su scene rađene vrlo ukusno. Koliko je to moguće s obzirom da ima dosta BDSM-a.

Komentiraj

10 stvari koje niste znali o filmu Pedeset nijanse sive

vrijeme čitanja: 1 min
0